Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин ще посети България тази седмица, съобщи Пентагонът.

Говорителят Джон Кърби съобщи, че Остин ще пътува утре за Брюксел, за да участва в среща с колегите си от останалите членки на НАТО. След това ще посети Словакия, а пристигането в София е добавено в програмата му днес:

"Днес министърът добави добави и трета спирка в плановете си - България. Пътуването се удължава с един ден, за да има той възможност да се срещне с цивилните и военните лидери на България. Това е ключова спирка от гледна точка на източния фланг на алианса", допълва БНР.

Агенция Ройтерс завършва новината си от Вашингтон за предстоящото посещение на Лойд Остин в България с това, че България е била най-близкият съюзник на Москва през Студената война, но сега е членка на Европейския съюз и НАТО, която осъжда руското нахлуване в Украйна.

 

Коментари Напиши коментар

116

ББ

преди 10 месеца

и ако направите аналогия...България и Народа ни са били в същото положение каквото е днешното на Украйна...османски орди са убивали мирни граждани...,и съм бесен,че пУтриоте оправдават тези убийства...оправдават и убийствата на българи през османско...отричат Априлското въстание...отричат Апостола с твърденията си... се пъчат...пУтриоте...за копейки без стойност...Анатема!!!

115

ББ

преди 10 месеца

и службите спрете ги...свършете си работата...като Зеленски...смело и почтенно...Война е и продавате Суверенитета на България обслужвайки путин и обслужващите го бг национални предатели...залагате живота на децата на България...това не е щоу...Война е...и вашите деца са в опасност...свършете си работата безкомпромисно...по-строго закоодателство задължително ,спрете троловете на путин и копейковците

114

ББ

преди 10 месеца

кгб троловете и активистите на дпс-гроб и копейкин...живи с парите на путин го закъсаха...ще им плащат в рубли...и за тоалетна не стават...САЩ ще им отнеме грабежите както направи с олигарсите на путин...те също са вредни,нещата са под контрол...само те си въобразяват че с платноходката си могат да разбият асберг с размерите на .....континетнт,като хитлер...започнаха да вярват на собствените си лъжи...руснак е...м.ъсна дума вече за съжаление,убиват жени и деца...