Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че Съединените щати ще въведат допълнителни санкции срещу Русия заради Украйна, предаде Ройтерс.

Американският държавен глава изтъкна, че признаването на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна е сериозно нарушение на международното право, което налага твърд отговор.

Още по темата
Това е началото на руска инвазия в Украйна, отбеляза президентът на САЩ, цитиран от БТА.

"Наредих разместването на американски сили, които вече са разположени в Европа, за да засилим нашите балтийски съюзници, Естония, Латвия и Литва", каза още Байдън в обръщение от Белия дом.

Той изтъкна, че новите санкции, които САЩ въвеждат срещу Русия, са по-сериозни от първоначално обявените. Санкции се въвеждат срещу две руски банки.

Американският лидер каза, че САЩ предвиждат и още санкции, които ще засегнат руския елит, като санкциите ще се налагат в зависимост от развитието на ситуацията в Украйна.    

"Няма съмнение, че Русия е агресор, така че ние сме наясно с предизвикателствата, пред които сме изправени", каза още Байдън в своята позиция.

Той отбеляза още, че САЩ ще продължат да доставят на Украйна "отбранителни" оръжия срещу руското нахлуване и ще разположат повече американски войски за подсилване на съюзниците на НАТО в Източна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase