Снимка: БГНЕС
fallback

Властите на САЩ разпоредиха повечето от служителите на американското посолство незабавно да напуснат Украйна, заяви на брифинг висш служител на американската администрация.

"Наредихме по-голямата част от служителите на посолството, които все още са в Украйна, незабавно да напуснат страната. Ние не затваряме посолството и не спираме работата му", подчерта той.

Служителят подчерта, че посолството на САЩ в Киев спира повечето консулски услуги, като САЩ „ще предоставят ограничено количество спешни консулски услуги от Лвов“.

Американските граждани в Украйна ще могат да получават редовни консулски услуги в американските дипломатически мисии в съседните страни, каза още служителят.

Повечето от служителите на американското посолство, които ще се върнат в САЩ от Украйна, ще продължат да работят по украинските въпроси оттам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

ааа

преди 2 години

Да се изтеглят от Европа!!! Побъркаха цял свят с намесите си, а колко хора измряха заради тях!

70

SS

преди 2 години

Ако се стигне до употреба на ядрено оръжие ( не дай боже) ние Бг -те ще измрем първи поради тоталното безхаберие, по защита на населението. То кой и ли ни счита за хора ? Смятат ни за овце дето ги стрижат и доят !

69

do 81

преди 2 години

Много сте ми смешни като започнете да си мислите, че знаете за какво става дума :)))) нищо общо няма с Афганистан. Изтеглиха се бързо точно защото ще става патаклама в Украйна :) а в момента изтеглят дипломати :))))) стига сте се правили на компетентни по всички теми :) не сте.

fallback