Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси обяви, че през есента ще се кандидатира за нов 19-и мандат в Камарата. Тя обаче на уточни дали ще се стреми да запази водещата си роля в Демократическата партия, от която е казвала, че ще се откаже, предаде Ройтерс.

Представителката на щата Калифорния Пелоси, сега на 81 години, е първата жена, оглавила долната камара на американския Конгрес.

Очакваше се тя да се оттегли, особено след като нейната партия вероятно ще намали мнозинството си в Камарата след междинните избори на 8 ноември т.г.

Засега не е ясно дали тя ще спази обещанието си от 2018 г. да пребивава само два мандата начело на Камарата (първият е в периода 2007-2011 г.), след което да даде път на по-млади конгресмени, отбеляза Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Дай път на младите

преди 2 години

мa, бабо. 75-годишните чакат на опашка.

24

Анонимен

преди 2 години

това е свързано с *** теорията лифтингират , липосуктират 70-80 г да изглеждат на 20 сложно ,има умове останали над 80 г но са рядкост Наум Чомски ама него и от Израел го гонят , а това да правиш деца на 52 е рисковано , дали ще доживееш да ги видиш на 20г

23

Анонимен

преди 2 години

До Боже, божеА ти на колко си? Щом работиш значи си някой джуниър кадър дето си мисли, че всичко знае и може. А най-вече си мисли, че ще стои вечно на 25г и няма следващите джуниъри да искат да го гонят на 40г, че е стар и с деменция. А то сега с дрогицата и антидепресантите деменцията може да започне още на стадий джуниър

fallback