Снимка: БГНЕС
Спасителните служби заявиха, че все още не са "изгубили надежда", че могат да открият оцелели под развалините на срутения жилищен блок във Флорида преди четири дни, предаде Би Би Си.
 
Повече от 150 души все още са в неизвестност, като за девет души е потвърдено, че са загинали. До момента само четири от жертвите са идентифицирани.
 
Причината за колапса в района на Surfside, северно от Маями, остава неясна.
 
В събота беше публикуван доклад на инженери от 2018 г., в който се подчертава, че при строежа на сградата е допусната „голяма грешка" в оригиналния дизайн на 12-етажната крайбрежна сграда. Според данните в доклада строителите са възпрепятствали оттичането на вода от основата на сградата.
 
В неделя спасителните екипи оповестиха, че все още се надяват да намерят оцелели под руините. Екипите работят, откакто сградата се срути и към тях сега се присъединиха спасители от Израел и Мексико.
Още по темата
 
Първоначалните усилия обаче бяха забавени от пожар в отломките, който вече се смята за овладян.
 
Началникът на пожарната в Маями-Дейд Алън Комински призна, че все още са изправени пред „изключително трудна ситуация“, но няма да се откажат.
 
"Нашите спасителни екипи работят без да спират и правят всичко, което могат, претърсвайки всяка област, всеки въздушен джоб с надеждата да открият живи оцелели", каза той пред репортери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase