Снимка: БГНЕС
fallback
Бенгалски тигър, видян за последно преди седмица да обикаля тревните площи в предградията на Хюстън, САЩ, е открит от полицията. Животното е в добро здраве и ще бъде отведен в приют, съобщава АФП, като се позовава на местната полиция. 
 
Тигърът, кръстен Индия, е бил собственост на Виктор Куевас, който в миналото е бил обвиняван в убийство, допълва още агенцията.
 
Жители на квартал на Хюстън са забелязали животното да се разхожда из дворовете на къщите.
 
"Щастливи сме да съобщим, че изчезналият тигър, видян в квартал Хюстън миналата седмица, е намерен и изглежда невредим", заяви градската полиция.
 
Отглеждането на тигър в границите на град Хюстън е незаконно, макар че е разрешено в много части на щата при определени условия. От олицията уточнили, че съпругата на Куевас няма да бъде обвинена. 
 
Тигърът е транспортиран до ранчо в Кливланд Амори в Мърчисън, Тексас. Там животното ще има свое собствено местообитание с половин акра земя (0,2 хектара), включително гориста местност и басейн.
 
"Нашата цел е да му осигурим най-доброто качество на живот", каза директорът на ранчото Ноел Алмруд на пресконференция. Алмруд каза пред репортери, че Индия ще влезе в карантина за 30 дни, преди да бъде въведена в новото си местообитание.
 
В Тексас има голям брой тигри, които са държани в плен. В национален мащаб групата за опазване на WWF изчислява, че има около 5000 тигри, живеещи в плен, което е повече от цялата световна популация на диви тигри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Тигърът на Трейси

преди 2 години

Който е чел великолепния Сароян, ще ме разбере

10

факт

преди 2 години

2 декара = 2000 квадратни метра площ. А в зоопарка са наблъскани на много малко площ...

9

Анонимен

преди 2 години

Ух, на дяду Писанчето! Аз го търсих у махалата, пък той чак у Америкатъ! Калпазанин, бе!

fallback