Снимка: БГНЕС
fallback

Посреднощ две малки еквадорски момичета, на три и пет години, бяха повдигнати и спуснати от върха на 4-метровата стена, маркираща американо-мексиканската граница, преди да бъдат прибрани от американски служители, съобщи Франс прес.

"Във вторник вечерта агент в Санта Тереза, използвайки камера за наблюдение, наблюдава контрабандист, който спуска две малки деца от върха на приблизително четириметровата гранична бариера", се казва в изявление на американската служба за митническа и гранична защита (CBP), цитирана от БГНЕС.

Децата били отведени до пункт за CBP в Санта Тереза, Ню Мексико и след това бяха транспортирани до местна болница като предпазна мярка.

От CBP заявиха, че момичетата ще останат задържани от агенцията. "Ужасена съм от начина, по който тези контрабандисти хвърлиха невинни деца от 4-метрова гранична бариера снощи," заяви главният патрулен агент Глория Чавес. Чавес каза, че американските агенти работят с мексиканските власти, за да идентифицират виновните.

Тя недоумява за целта на действията на трафикантите на хора, защото дечицата са щели да престоят часове сами в суровите условия на пустинна среда, ако не е била модерната техника, с която се наблюдава границата.

Съединените щати са изправени пред увеличаване на пристигането на мигранти на южната граница на страната, предимно от централноамериканските страни, които казват, че бягат от бедността и насилието в собствените си държави. Напоследък средно около 500 непридружени деца преминават всеки ден.

Администрацията на президента Джо Байдън е изправена пред нарастващ натиск за справяне със ситуацията и критики относно начина, по който непридружените непълнолетни са обгрижвани, докато са под попечителството на правителството на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 години

Путин трябва да каже: Мистър Байдън, разрушете тази стена!

20

Анонимен

преди 3 години

Защо не ги пускат през Берлинската мексиканска стена?Ужасени сме от спирането на хората към свободата и парите.

19

Анонимен

преди 3 години

Демокрация, пък стена.Що така, бе Миме?

fallback