Снимка: архив, БГНЕС
fallback

При първото си посещение в Пентагона като президент на САЩ Джо Байдън заяви, че никога няма да се поколебае да използва сила, ако това се налага, за да бъде възпряна агресия.

В изказването си американският държавен глава добави, че никога няма да вземе с лека ръка решение за употреба на военна сила и заяви, че САЩ трябва да повишат способностите си в киберпространството.

Oще по темата

По думите му е нужно да бъде отговорено на засилващите се предизвикателства от страна на Китай.

Байдън заяви, че Пентагонът ще направи преглед на стратегията на армията по отношение на Китай. Неговият предмет ще бъдат ключови области като разузнаване, технологии и военното присъствие на Вашингтон в региона.

Американският президент съобщи, че американският министърът на отбраната Лойд Остинго е информирал за нова работна група по въпросите на Китай, която ще направи въпросния преглед, така че Америка да отговори на"китайското предизвикателство".

В отговор на въпрос Байдън допълни, че САЩ са заинтересовани от получаването на всички факти за разпространението на коронавируса в Китай и неговия произход, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 3 години

Това са демократите. Не са спокойни докато не започнат няколко войни! След Виетнам (където ядоха големият пердах) просто пращат бомбардировачи срещу мирното население и правят много филни за смелите американски бойци за демокрация.

50

Анонимен

преди 3 години

До УчуденНа Тръмп дори не му и мина през ума че три маски една върху друга помагат. И че локдауните обогатяват тия дето уреждат изборите. Засужава за това да го импичват още няколко години за да ну уври главата. И как тъпанара Тръмп очаква добри новини от СЗО като не си плаща. ***!

49

Учуден

преди 3 години

Байдън е спасителя на човечеството. При него тън-мън няма. Много му е твръд. Затуй си го кльопат демократичните медии. А фашистите и расистите не го обичат. Защото е мъдър, честен и добър политик от класа. И демократичен! А не като оранжавия лузър, дето едни избори не можа да спечели. Ето че вече ги няма и страховититите новини за измрелите от китайския вирус. Това е защото Байдън има програма как да се справи с този бич божи- и ето че работи.

fallback