Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Иран, Хасан Рохани, определи Доналд Тръмп като "луд“ и го оприличи на бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин, прогнозирайки, че американският президент ще последва съдбата на Хюсеин, който бе обесен в затвора в Багдад преди 14 години, предаде в. "Индипендънт".

"Денят, в който обесиха лудия, беше денят, в който хората празнуваха окончателната победа“, каза президентът Рохани по време на правителствено заседание. "Съдбата на Тръмп няма да бъде много по-добра от съдбата на Саддам." Рохани отправи критиките четири седмици преди Тръмп да напусне поста си и потенциално да бъде изправен пред искове от федералните и щатските власти за действия по време и преди едногодишния си мандат.

Администрацията на Тръмп се оттегли от ядрената сделка от 2015 г. въведе политика на "максимален натиск“, насочена към иранската икономика.

Рохани определи Хюсеин, който започна опустошителна 8-годишна война срещу Иран през 80-те години, и Тръмп като психично неуравновесени агресори.

"Единият луд в нашия регион беше Саддам, който обяви война на нацията ни, а другият луд беше Тръмп, който обяви нова война - на народа ни“, каза той в изявление, излъчено по държавната телевизия.

"Единият обяви военни действия срещу нас, докато другият ни обяви икономическа война.“ Хюсеин, който бе заловен от американските военни след нахлуването и окупацията на Ирак през 2003 г., беше осъден на смъртна присъда и впоследствие обесен, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

АНОНИМЕН

преди 3 години

И ти си един чалмар, ама нейсе . . .

30

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 32И какво толкова много направи?Нека да си говорим с факти иначе става един измислен свят - такъв какъвто Тръмп си живее във.

29

Анонимен

преди 3 години

Да

fallback