Снимка: БГНЕС
fallback
Президентските избори в САЩ във вторник разкриха една от най-дълбоко разделените нации, между мъже и жени, между бели и цветнокожи, жители на градове и провинции, завършили колеж и на тези без образование. Разделени са и хората с различни виждания относно пандемията от коронавирус и предотвратяване на допълнителни щети за икономиката, пише в свой анализ The Wall Street Journal, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.
 
Национално проучване на избирателите показва, че президентът Тръмп е най-силно подкрепен от мъжете, белите гласоподаватели без висше образование, жителите на провинциални райони и онези, които смятат, че икономиката трябва да е приоритет за правителството, дори и това да създаде риск от по-силно разпространение на коронавируса.
 
Демократът Джо Байдън беше по-силно подкрепен от жени, градски жители и тези от предградията, както и бели избиратели с висше образование. 
 
Проучването на AP VoteCast включва над 100 000 регистрирани гласоподаватели на национално ниво. То не се опитва да предскаже победителя в състезанието, който все още се очаква да бъде обявен. Анкетата обаче очертава много подробно картината на американския електорат през 2020 г., който се очаква да счупи рекорда за избирателна активност преди четири години. Тована над 136 милиона бяха гласували в президентската надпревара.
 
Проучването е проведено в периода от 28 октомври до 3 ноември от NORC към University of Chicago. Границата на статистическата грешка варира плюс-минус по-малко от един процент върху пълната извадка.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 25Ти си най обикновен хейтър, расист. Но то само това ти остава да хейтиш.

21

great

преди 3 години

Демонстрантите изгориха американски знамена и преминаха през Портланд след объркваща изборна нощ, довела до голямо напрежение, но не и до насилие в северозападния град, предава AFP

20

ковид истерия

преди 3 години

Всички които са против ковид истерията гласуват за Тръмп!

fallback