Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Смъртните случаи от коронавирус в САЩ станаха над 170 000, а здравни служители изразиха тревога, че COVID-19 може да усложни есенния грипен сезон, предаде Ройтерс.

Смъртните случаи са нараснали с 483 през последното денонощие, показват данни на Ройтерс, а щатите Флорида, Тексас и Луизиана са отчели най-голямо увеличение на жертвите.

В САЩ досега има най-малко 5,4 милиона потвърдени заразявания с коронавирус, което нарежда страната на първо място в света по този показател.

Oще по темата

Реалният брой обаче вероятно е по-голям, тъй като тестването още не е на препоръчваното ниво.

Броят на случаите намалява в повечето щати, с изключение на Хавай, Южна Дакота и Илинойс.

Здравни служители са безпокоят от евентуално ново избухване на заразата през есента паралелно с грипния сезон, което може да затрудни усилията за лечение на коронавируса.

Директорът на Центъра за контрол и превенция на болестите Робърт Редфилд предупреди, че САЩ са заплашени да преживеят "най-тежката есен", ако хората не спазват указанията за защита на здравето, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Ми да си купят руската ваксина,кой ги спира?Ако пък предпочитат хората им да умират,но да не купят руска ваксина ,е друг въпрос.Тогава ако се окаже след време че руската ваксина работи,а те не са я взели и по този начин не са взели мерки за запазване живота на населението,ще последват множество процеси срещу държавата,които направо ще я фалират.И много от сегашните им политици ще изгният по затворите

12

Анонимен

преди 3 години

Голяма работа, ние защото сме цъфнали и вързали, та ми дреме на онова дали САЩ ги чакала криза... Заслужават си го. Политиците им го заслужават, защото десетилетия наред тровиха света с глупостите и мизериите си, гонейки интереси без оглед кого и какво мачкат, а обикновените американци си го заслужават, защото са изконно *** и заблудени националистически прасета, които ръкопляскат докато гледат как войниците им убиват деца в държави от третия свят.

11

Анонимен

преди 3 години

Естествено, че в САЩ евтините домати са пластмасови.И не сме "разбирачи", а хора, които свободно могат да пътуват в САЩ когато си поискат.Сега има ограничение за пътуване но аз лично мога да пътувам до САЩ когато си поискам преди пандемията, сега честно казано преди изборите изобщо нямам никакво желание. Искаш ли да ти покажа кадри какво става в Портланд тези дни?А в България също може да се хапва еко храна и то евтино - ако не те мързи може да намериш производители на всичко.

fallback