Снимка: БГНЕС
fallback
Съединените щати прехвърлиха прага от 4 милиона потвърдени случая на коронавирус от началото на пандемията. Това съобщиха от университетът "Джонс Хопкинс", цитиран от Франс прес. По данни на Ройтерс на всеки час в страната се установяват по 2600 нови случая, което е най-високия темп в света.
 
Междувременно от Световната здравна организация заявиха, че САЩ, Бразилия и Индия, в които броят на нови случаи на COVID-19 нараства бързо, са в състояние да се справят с пандемията, предаде Ройтерс.
Oще по темата
 
Те са "могъщи, способни, демократични страни, които притежават огромен вътрешен капацитет да се справят с това заболяване", заяви на брифинг Майк Райън, ръководител на програмата за извънредни ситуации на СЗО.
 
Две трети от заразените с коронавируса по света се намират в 10 страни, съобщи генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от ТАСС. По последни данни от коронавирус до момента са се заразили повече от 15 милиона души по света, а над 620 000 от тях са починали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Обзървър

преди 3 години

Ако сме минали 4 М значи за 4 месеца 10% са го изкарали. С това темпо до идното лято може и да сме близо до стадния имунитет, ако има такъв.

11

америка фърст

преди 3 години

Много добре.

10

Анонимен

преди 3 години

Половината от заразените в света са в три държави - САЩ, Бразилия и Индия.

fallback