Снимка: архив, БГНЕС
fallback

С подхода си към пандемията от коронавирус президентът на САЩ Доналд Тръмп е спасил живота на 3-4 милиона души, заяви Белият дом в момент, когато броят на заразените в САЩ продължава сериозно да се увеличава, предаде ДПА.

Говорителката на Белия дом Кейли Макенани защити решенията по-рано тази година за спиране на икономиката с цел борба с коронавируса.

"Това беше правилното решение. Президентът спаси 3-4 милиона живота", каза тя на брифинг, без да посочва източник за тези данни.

По думите й "е важно да се отбележи другата страна на здравното уравнение за това какво причиняват на американците продължителните карантини", изтъквайки намаляването на откриваните случаи на рак.

Тръмп настоява за бързо връщане на икономиката към нормалния ритъм. Той многократно е казвал, че действията на неговото правителство по време на пандемията са спасили живота на милиони хора, като понякога се е позовавал на изследване на лондонския "Империал колидж", прогнозирал, че коронавирусът може да вземе 2,2 милиона жертви в САЩ, ако разпространението му не бъде овладяно, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 24Всеки който разбира английски трябва да гледа пресконференциите на Кayleigh Мcenany!!! А не размазаните от нея журналисти с памперси на устите, да им обясняват какво била казала. А тук да им преписват глупостите.Стра

19

Анонимен

преди 3 години

""Това беше правилното решение. Президентът спаси 3-4 милиона живота", каза тя на брифинг, без да посочва източник за тези данни."Какъв източник на данни и трябва на авторката на статията? Става дума, че Тръмп спря идващите от Китай и след това от Европа. Какво има за неразбиране?Ако авторката можеше само, да разбере какво ги прави Кейлиеит Макенани, жалките *** журналисти на прескоференциите, щеше да потъне от срам заради статията която е преписала с гугълтранслейт.

18

Българин до 10

преди 3 години

Завършил е училището в село Долна Митрополия и курсове, а не академия, в САЩ, като други български пилоти! "Перфектният" му английски се разбира с преводач! Bye-bye!

fallback