Снимка: БГНЕС
fallback
Президентът Доналд Тръмп подписа указ за опазване на паметниците в САЩ, съобщи "Асошиейтед прес".
 
Тръмп обеща да се предприемат действия, след като полицията успя да осуети опит на демонстранти да съборят статуя на Андрю Джаксън в парк, който се намира срещу Белия дом.
 
Съгласно указа главният прокурор трябва да повдигне обвинения на всеки, който разрушава или извършва друг вид вандалска проява срещу паметник, мемориал или статуя.
Oще по темата
 
Федералният закон разрешава наказание от до 10 години затвор за умишлено нанасяне на щети на федерална собственост.
 
В указа се призовава и за съдебно преследване на всеки, който подстрекава към насилие и незаконна дейност. В документа се казва, че щатските и местни правоохранителни служби могат да загубят финансирането си, ако не пазят паметниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Starija hush

преди 3 години

Правилно решение.Това е историята на Америка.На които не му харесва да напуска държавата.Тези хора са заслужили да им направат паметници като герои.

15

Анонимен

преди 3 години

Отдавна трябваше да го направи.

14

Леле до 13

преди 3 години

За влака е вярно, за останалото грешиш. Напиши Албърт Пайк в търсачката... също провери за едно писмо в Лондонския не-зная-си-кой музей, откраднато през деайсетте- от един франкмасон до друг- провери и какво пишело там. Доста по-страшно е, отколкото богати хора без работа, но с амбиции, повярвай ми...

fallback