Снимка: БГНЕС
fallback
Полицай от американския град Атланта беше обвинен в убийство и десет други престъпления, след като афроамериканец почина по време на пътна проверка. Обвинението срещу Гарет Ролф беше повдигнато по-малко от седмица след като смъртта на 27-годишния Ръшард Брукс доведе до нова вълна от протести срещу расизма.
 
Според обвинението Ролф е ритал Брукс, след като той е паднал на земята, а Девин Борснан, другият униформен присъствал на случилото се, е стоял на рамото на Брукс, докато той се е борил за живота си. Срещу Броснан също има повдигнати обвинения, сред които за нападение от първа степен.
Oще по темата
 
Миналия петък Ръшард Брукс почина при опит за арест след положителна алкохолна проба. Беше разпространен видеозапис, на който може да се види как едно сравнително спокойно общуване ескалира, припомня БНР.
 
Властите смятат, че Брукс е сграбчил електрошоковия пистолет на един от униформените и се е затичал, като се е опитал да използва оръжието срещу полицая. Запис показва как униформеният е по Брукс е стреляно два пъти, докато той е бил в гръб.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Iss

преди 3 години

Обвинен или осъден последни?

11

Анонимен

преди 3 години

В САЩ се състезават стрелци и бегачи.На старта застават един бял стрелец и един черен бегач и съдията дава старт на състезанието.Това е състезанието в САЩ.Дали е правилно и справедливо?

10

Анонимен

преди 3 години

Белите не могат да бягат и да скачат.

fallback