Снимка: БГНЕС
fallback

Комитета за въоръжени сили на Сената на САЩ разреши отпускането на 9,1 милиарда долара за закупуване на 95 самолета F-35 съгласно нововъдения в годишен законопроект на Министерството на отбраната, съобщава БГНЕС.

Oще по темата

Комитетът на Сената разреши и на ВВС на САЩ да запазят шестте F-35, първоначално договорени за продажба на Турция, съобщава Ройтерс.

Самолетите никога не са били доставяни на турска земя поради несъгласие относно закупуването от Анкара на руската система за противоракетна отбрана С-400.

САЩ изгониха Турция от програмата F-35 след закупуването на С-400.

Самолетите F-35 са дело на „Lockheed Martin Corp.“.

95-те разрешени със законопроекта F-35 са с 14 повече от исканото от администрацията на президента Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

Осман

преди 3 години

До Малка ГърцияТурската пехота ще влезе в Гърция веднага щом за няколко часа турските ударни безпилотници изравнят със земята цялата бойна техника на маляките. Гърците нямат и нулев шанс. Н втория час от войната ще реват на вратата на Ес да ги спасяват , защото от грък войник не става и никога не е ставало

164

Малка Гърция

преди 3 години

7пъти по-малка по площ и 8 пъти по население има приемлив паритет с Т-япо ВВС и ВМС.А тур. пехота може да влезе на гръцка територия само на тесенучастък в Беломорска Тракия,тоест и 5 див да са една зад друга,воюва самопървата.Турция е в тежко положение-мега амбиции,срив в икономиката,липса насъюзници,конфликти с всички съседи(без нас).Дрънка оръжие за да успокои иконсолидира народа.САЩ и ЕС няма да и разрешат действия срещу Гърция,Русиясъщо няма да я подкрепи.В Сирия скоро ще гризне дърво.

163

До Тосун паша,

преди 3 години

с глупостите му.Т-я е била империя.Тя е имала 5200000 кв.км.площ.След товасе разпада и сега е република с 783хил.кв.км.плош.Икономиката и работи на ишлеме ие подизпълнител на големи чужди фирми,като зависи силно от инвестициите и ноу-хау-то им.Военнопромишленият им комплекс е силен,но работи за вътрешни нужди,не можеда пробие на външния пазар.Опитаха да продават дронове,не стана.Танковете им гиреновира Израел.Сглобяват малко Ф16 с амер.части.Голяма,но остаряла авиация.Не толкова опасна.

fallback