Снимка: CNN
fallback

Властите в Минесота арестуваха екипа на телевизия CNN, докато отразяваше протестите, свързани със смъртта на Джордж Флойд.

Oще по темата

Журналистът от CNN Омар Хименес e арестуван по време на пряко включване от мястото на протестите в Минеаполис. Преди това той се е идентифицирал пред офицерите. На другите двама души в екипа му - продуцентът и операторът, също са поставени белезници. Полицаите взимат и камерата на телевизията, но не осъзнават, че тя продължава да записва случващото се.

От CNN нарекоха ареста на екипа им "нарушение на Първата поправка" и настояха служителите им да бъдат пуснати веднага на свобода.

"Полицията ще има много какво да обяснява", казва бившият полицай Чарлз Рамзи, който е ръководил отдели във Филаделфия и Вашингтон. Според него в ареста на журналистите няма "никаква логика".

"Той се е представил на полицаите, вижда се акредитацията му. Ако не искаш да е там, просто го помоли да се премести", казва Рамзи.

След като губернаторът на Минесота се извини на CNN, Омар Хименес и екипът му бяха освободени. Той сподели, че се е чувствал спокоен само заради факта, че цяла Америка вижда какво се случва с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

еееее

преди 3 години

Холивуд преиграва с филма.Хем врякащите им палят централата,хем ги арестуват.Този театър често го наблюдавахме в последните години къде ли не.Не мога да си представя всички въоръжени чупят и врещят и никой не стреля

50

куршум

преди 3 години

В САЩ всеки може да си купи и да притежава оръжие, така че полицаите по принцип ги е шубе от огнестрелни изненади

49

Туземец

преди 3 години

Добре дошли в страната на демокрацията . Където всеки си прави каквото си иска претендирайки че това са гражданските му и служебни права .Полиция, граждани, бели, чеерни, кафяви, бедняци, свръхбогати, политици, бизнесмени ВСЕКИ си има права. Свои собствени права , които той сам си е измислил и твърдо е решил че точно това му се полага по конституция и закон ...... дори няма нужда да чете какво пише в "дебелите книги" като Конституцията на САЩ или някой от "скучните" Закони за правата на Човека.

fallback