Снимка: БГНЕС
Цените на петрола се сринаха, след като американският президент Донард Тръмп заяви, че САЩ забраняват всички пътувания от Европа за следващите 30 дни. Мярката е срещу разпростарението на коронавируса, пишат от Bloomberg TV Bulgaria. Решението ще окаже влияние и върху търсенето на петрол. 
 
Фючърсите върху сорта Брент, търгувани на борсата в Лондон, поевтиняха със 7%, като малко преди изказването на Тръмп все пак регистрираха повишение в цените си. Президентът отправи и призив към Конгреса да осигури данъчни облекчения, но след това спря да предлага подробен икономически спасителен план. 
 
От Държавния департамент на САЩ предупредиха гражданите да не пътуват в чужбина заради COVID-19. Причината е, че на много места по света се "предприемат действия, които могат да ограничат мобилността на пътниците, включително чрез налагане на карантина или други гранични ограничения".
 
"Дори държави, юрисдикции или райони, в които не са докладвани случаи, могат да ограничат пътуването без предизвестие", се казва още в изявлението. 
 
Доналд Тръмп в телевизионно изявление заяви, че пътуването до 26 европейски държави ще бъде спряно за следващите 30 дни. Той обясни, че ограниченията няма да се прилагат за Обединеното кралство, където до този момент заразените са 460 души. 
 
"Новите правила ще влязат в сила в петък в полунощ", добави президента Тръмп. Ограниченията за пътуване обаче не се онасят за американските граждани. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase