Снимка: БГНЕС
fallback

Сенаторът от щата Масачузетс Елизабет Уорън се отказва от по-нататъшно участие в предизборната кампания на Демократическата партия, съобщава телевизионният канал CNN, като се позовава на свои източници.

Според събеседниците на медията, Уорън е известила за решението си служителите на изборния си щаб. Официалното потвърждение ще последва по-късно. Телевизионната компания NBC съобщи в сряда, че Уорън се е замислила дали е целесъобразно да продължи участието си в надпреварата след състоялите се във вторник първични избори в 14 щата, които се оказаха крайно неудачни за нея.

Oще по темата

След събрание на партийните активисти в щата Айова на 3 февруари сенаторът зае трето мястo, припомня "Фокус". На първичните избори в щата Ню Хемпшир на 11 февруари и на кокуса в Невада на 22 февруари тя се спусна на четвърта позиция, а на първичните избори в Южна Каролина на 29 февруари – на пето.

На 4 март от надпреварата излезе и бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Участието си в кампанията продължават само бившият вицепрезидент Джо Байдън, сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс и членът на Палатата на представителите на Конгреса на САЩ от Хаваите Тулси Габард.

На "Супер вторник" (3 март) делегати избираха 14 щата и една задморска територия – Американска Самоа. Според предварителните резултати от последните избори, заедно с предишните етапи на първичните избори, Байдън заема първо място по спечелени делегати – 433. Сандърс има 388, а Уорън – 36. За спечелване на кандидатурата за президент на САЩ от Демократическата партия са нужни 1991 делегата. Избранникът ще стане ясен на Националния конгрес на партията на 13-16 юли в Милуоки, щата Уисконсин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

не бърни сандерс е полски евре абе друго си е да турят български пума. или турч. ,ро. за президент на сащ да донапълни европа със свой братя по религия бежанци от африка и азия

13

????

преди 4 години

и кой ще сложат либерастите срещу Тръмп? спящия джо или лудия барни. Ще е байден, той развива сериозна сенилна деменция и ще го изритат след 2-3 месеца за да стане президент вицето му, което иначе никога няма да изберат,а така през задната врата, залагам че ще обяви абрамс агресивна соросоидка изключително жадна за власт и пари, готова на всичко.По-важно е че демократите са набутали много латиноси в няколко важни щата и с тях се подготвят да вземат нужната бройка срещу Тръмп. Единия се очертава да е Аризона. Ако не излязат републиканците да гласуват не е добре хич, за целия свят.

12

Анонимен

преди 4 години

Какво е Пиндостан?

fallback