Снимка: БГНЕС
fallback

Процесът по импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп нарушава конституцията на страна и представлява намеса в изборите, предава ТАСС. Такова мнение изрази защитата на Тръмп, отговаряйки на официална заповед да се яви в Сената, където първите заседания по импийчмънт ще започнат следващата седмица.

Oще по темата

„Обвиненията по импийчмънт, внесени от демократите от Камара на представителите, са опасна атака на правото на американците свободно да избират своя президент. Това е…опит за отмяна на резултатите от изборите през 2016 г. и намеса в изборите през 2020 г.“, заявиха адвокатите на Тръмп, пише агенция „Фокус“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

До Sichtpunkt"Е то тогава защо има въобще такава процедура по импийчмънт?"Импийчмънта е в случай че президента е извършил престъпление. В случая престъпление няма. Не че тръмп не е извършил престъпления. Терористичния акт срещу генерал Солеймани си е военно престъпление достойно за импийчмънт но демократите не са го добавили към фалшивите обвинения защот демократите също както и републиканците искат война с Иран. В настоящия имяийчмънт няма истинско обвинение в престъпление.

18

Анонимен

преди 4 години

До Sichtpunkt"но пушиляка който вдига Тръмп, доказва, че има нещо основателно в него"Напротив. Няма даже истинско обвинение. Тръмп вдига врява за да мотивира своя електорат. След като ги предаде по обещанията за стена, депортации и изтегляне от близкия изток единственото нещо което му остава за предизборната кампания е колко ненормални са демократите.

17

Истинска история.

преди 4 години

До Анонимен 5=Импийчмънтът не нарушава конституцията, тои Е узаконен от нея......факт.====================================================Така е. Но когато Импичмънта се употребява само с политическа цел, без доказателства за престъплене и с единствената цел да се унижи Президента, и да не се позволява на правителството да си върши свободно работата, защото успехите му са неудобни за някои- това си е престъпление и национално предателство.

fallback