Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Иран приключи с отмъщението за убийството на генерал Касем Солеймани и няма да предприема нови военни действия, ако няма и агресия от страна на САЩ. Това заяви постоянният представител на Иран в ООН Маджид Тахт Раванчи, предаде ТАСС.

Oще по темата

„Всички наши действия бяха пропорционални на убийството на Касем Солеймани. Те приключиха. Ако САЩ повече не предприемат военни действия по отношение на Иран, от наша страна ние също няма да предприемаме такива действия“, подчерта той.

Дипломатът добави, че Иран е действал изключително съгласно член 51 от Устава на ООН, осъществявайки своето право на самоотбрана. „Ако САЩ все пак решат да предприемат военни действия, Иван няма да има друг път, освен да отговори“, заяви Тахт Раванчи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

муспи

преди 4 години

Ако тези с древна култура - в Азия всички са с древна, но пък турция е майката на всички култури, - все пак свалиха украински супер Боинг, - е, биха предпочели да е български.

71

Paco

преди 4 години

Еххх.. Битката не века - ТРЪМП vs ИВАН!!!!!

70

Анонимен

преди 4 години

"как точно отмъсти иран? Изстрелвайки ракета която не улучи нищо и то умишленно, пак хвърлиха прах в очите на народа"Никой не знае освен тях, защо така са направили. Може пък за разлика от американците да не искат да убиват хора.

fallback