Снимка: БТА
fallback

Американската камара на представителите подкрепи с гласуване и двете основания за импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп за злоупотреба с власт и възпрепятстване на работата на Конгреса, предадоха световните агенции.

В подкрепа на първото обвинение гласуваха 230 законодатели, 197 бяха против, а един се въздържа. За второто обвинение гласуваха 229 конгресмени, против бяха 198, а един се въздържа.

При първото гласуване против обвиненията се обявиха и двама демократи - Джеф ван Дрю и Колин Питърсън, а при второто против гласува и демократът Джаред Голдън.

И при двете гласувания се въздържа демократката Тулси Габард, която е претендентка за номинацията на своята партия за следващите президентски избори.

Oще по темата

Бившият републиканец от Мичиган, сега независим законодател, Джъстин Амаш гласува с демократите.

Повече от тридесет американски конгресмени демократи увещават председателката на камарата на представителите Нанси Пелоси да отложи за по-подходящ момент предаването в Сената на двете обвинения срещу президента на САЩ Доналд Тръмп в рамките на процедурата по импийчмънт, съобщи CNN като се позова на конгресмена демократ Ърл Блуменаър.

Той посочва, че целта е първо да се изчака съгласието на републиканците да бъдат призовани предложени от демократите свидетели, които да дадат показания на слушанията по импийчмънт в горната камара на Конгреса на САЩ.

Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Маконъл обаче вчера се обяви срещу исканото от демократите призоваване на свидетели.

Блуменаър каза, че е обсъждал такава отсрочка с лидера на демократичното мнозинство в камарата на представителите Стени Хойър, с председателя демократ на специалната комисия по разузнаването Адам Шиф, с конгресмена демократ Хаким Джефрис и с повече от 30 други законодатели.

"Всички са заинтересувани", каза Блуменаър и добави, че е предал съдържанието на разговорите си на Пелоси преди няколко дни. "Тя каза, че ще мисли върху това, но не каза докога", призна Блуменаър.

Председателката на камарата Нанси Пелоси предизвика объркване като отказа за каже кога и дали ще изпрати основанията за импийчмънт в Сената, предаде Асошиейтед прес.

На пресконференция, проведена веднага след вота, демократката Пелоси каза "ще видим какво ще стане", когато я попитаха дали ще изпрати основанията в Сената. Пелоси каза, че демократите в долната камара не могат да определят кои да са законодателите, техни съпартийци, които да отнесат делото в горната камара, докато не станат ясни повече данни за това как Сенатът ще процедира.

Пелоси направи този коментар, след като лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Маконъл по-рано тази седмица отхвърли предложение на лидера на демократите Чък Шумър да бъдат призовани няколко свидетели, припомня АП.

Запитана дали може да гарантира, че двете основания за импийчмънт ще бъдат изпратени, Пелоси каза "това би било нашето намерение", но допълни, че ще се види какво ще реши Сенатът.

Конгресменът демократ от Ню Джърси Джеф ван Дрю гласува срещу импийчмънт на президента Тръмп и прекара деня в тази част от пленарната зала, където са местата на републиканците. Макар технически още да е демократ, през почивните дни той вече е информирал съпартийците си, че ще премине към републиканската партия, посочва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Скептик

преди 4 години

Ами то е ясно, че основания Няма и тези стават Смешни. Едно време в Русия имали ли са основания да разстрелват Царското семейство. В САЩ е в ход Великата Декемврийска Революция. Следва вълна от икономически хаос вътре в страната. Въпрос на време е да избухнат вълнения. Затова сега гледат да прехвърлят напрежението на Външния фронт. Русия, бла, бла, бла... Необходима им е спешно Война. За целта "най-благодатна "Територия" е Украйна.

60

Доналд Тръмп

преди 4 години

ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ УВОЛНЕНИ.... !!!!!! ;)))))))))))))))

59

Анонимен

преди 4 години

Горкия Тръмп,откакто дойде на власт,не го оставиха на мира,непрекъснато му правят номера!

fallback