Снимка: архив, Reuters
fallback

Компанията "Пасифик гас енд електрик" спря електроподаването на над половин милион потребители в Северна Калифорния, което е най-мащабното планирано спиране на тока в историята на американския щат, предаде Асошиейтед прес.

Компанията съобщи, че поетапно ще изключва електричеството на близо 800 хиляди потребители, за да предотврати възникването на горски пожари в горещото ветровито време.

Опасенията са, че пречупени дървета може да прекъснат далекопроводи и повредят съоръжения, от което да възникнат пожари.

Компанията "Садърн Калифорния Едисън" обяви, че днес може да спре електричеството за над 106 хиляди абонати в осем окръга в Южна Калифорния заради бушуващия през този сезон горещ сух вятър, известен като Санта Ана.
Хората в щата се готвят за прекъсванията, като масово изкупуват бутилирана вода и батерии. По бензиностанциите има опашки, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Щерю

преди 4 години

Навлизат в зрелия комунизъм като нас през 1980-те - 2 часа има ток - 2 няма...

5

Анонимен

преди 4 години

Да живеят Социалистическите съединени щати. Вечна дружба и за много самолети ф-16.

4

Анонимен

преди 4 години

Природата си знае работа..Чисти се от хора по своя си начин- огън,вятър,вода..Те запалиха половин свят-и няма да получат шамари?Малката Грета говори с божии думи-"само парите ви интересуват!"-яжте ги тогава!

fallback