Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че след като е станал държавен глава, е загубил близо 5 милиарда долара, предаде ТАСС.

На тази стойност Тръмп оценява загубите, които е претърпял, тъй като се е отказал от кариерата си на бизнесмен, като включва в нея и разходите за адвокати във връзка с подадени срещу него жалби.

"Това да съм президент на САЩ вероятно ми струва между три и пет милиарда долара", каза Тръмп, цитиран от телевизия NBC. "Все ми е едно обаче, това не ме интересува", допълни той.

В изказването си президентът на САЩ за пореден път обяви, че ще се кандидатира догодина за втори мандат на поста.

Сегашният стопанин на Белия дом многократно е заявявал, че състоянието му надхвърля 10 милиарда долара. Според публикуваната през март класация на списание "Форбс" обаче общата стойност на неговите активи е около 3,1 милиарда долара.

По време на предизборната кампания през 2016 г. Тръмп заяви, че смята да публикува данъчните си декларации, но така и не го направи. Обяснението му бе, че това е заради проверките, които се правят на неговия бизнес.

Тръмп каза, че адвокатите му го съветват да не разкрива тези данни. През май 2017 г. той заяви в интервю, че може да публикува данъчните си декларации само след като напусне президентския пост, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ще им се струва

преди 4 години

Махнат ли Тръмп да му мислят белите американци. Такъв комунделизъм ще докарат джендърите и либерастите,че съветският такъв ще им се струва песен.

22

ДОНАЛД ДЪК

преди 4 години

НАМЕРИ СЕ НАЙ-ХУМАНИЯТ

21

Анонимен

преди 4 години

Ми...подай си оставката, бе.Никой не те е карал на сила.Тоя луд...като нашата тиква...изкарва се мъченик...че виждате ли...тежко му е...ама как иска да се грижи за всички нас. Популистки тъъъппотии.

fallback