Барак Обама. Снимка: архив, Reuters
fallback

Бившият президент на САЩ Барак Обама заяви, че американците трябва да отхвърлят решително реториката на всеки лидер, който насажда страх и омраза, предаде Асошиейтед прес.

Докато всички ние не се надигнем и не тропнем с крак пред длъжностните лица, отговарящи за изменението на законите за оръжията, тези трагедии ще продължат да се повтарят, написа Обама.

Oще по темата

Той добави, че не бива да се позволява расистките възгледи да се превърнат в норма.

Това е първото публично изявление на Обама след масовите убийства в Тексас и Охайо и в него не бе споменат Доналд Тръмп, пише БТА.

Двайсет и двама души бяха убити в събота в Ел Пасо, Тексас. Още девет загинаха в неделя в Дейтън, Охайо. Нападателят в Ел Пасо е публикувал расистки текст преди атаката, казват следователи. Мотивът на стрелеца в Дейтън, загинал при атаката, е неясен засега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

bafff

преди 4 години

айде, либераста демократ и той се обади, защо бе *** не забраните колите че от катастофи загиват повече от колко от стрелби, а ми кажи да чуя защо не гъквате за колите като загиват повече. Ами защото целта ви е да ударите републиканския бизнес и спонсорите им, а колите ги държите вие и са ваш голям спонсор затова наля 800 млд от джоба ни да ги спасиш от фалит, долен либераст.

25

Маймунека

преди 4 години

Тропай но с задните крака, с предните се дръж за клона.

24

Анонимен

преди 4 години

Барак-а О,Бамба,узакони Сатан-чо,сега щял да тропа с крачета

fallback