доналд Тръмп. Снимка: Reuters

"Омразата няма място в нашата страна", заяви президентът Доналд Тръмп след избиването на 29 души при масовите стрелби в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо през уикенда, предаде Асошиейтед прес.

"Ще се погрижим за този проблем", каза президентът пред журналисти в Мористаун, Ню Джърси.

Той добави, че е разговарял с главния прокурор, с директора на ФБР и членове на Конгреса и ще направи изявление днес. Знамената в САЩ ще бъдат свалени наполовина днес в памет на жертвите в масовите убийства, добавя АП, цитирана от БТА.

Още по темата

Тръмп посочи, че в Съединените щати има проблем с психичните заболявания и че нападателите "наистина са много сериозно психично болни".

Проблемът със стрелбите продължава от години и затова "трябва да го спрем", продължи той.

И докато страната не може да се съвземе от двете кръвопролития за по-малко от денонощие, президентът прекара първите часове след трагедиите далеч от публичното внимание, в голф имението си в Ню Джърси, откъдето изпращаше туитове в подкрепа на пострадалите, редуващи се с нападки срещу политическите му противници, отбелязва Асошиейтед прес.

Американците не видяха своя президент веднага след стрелбите в Ел Пасо и Дейтън. Едва късно следобед вчера Тръмп и първата дама се появиха пред журналистите, преди да отлетят за Вашингтон.

Свързвайки кръвопролитията с омраза и психични заболявания, Тръмп не спомена нищо за законите за огнестрелните оръжия - фактор, изтъкван редовно от представители на Демократическата партия. Той не отговори на въпроси за антиимигрантския език, използван от нападателя в Ел Пасо и напомнящ до голяма степен за неговия собствен изказ, посочва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase