Снимка: Reuters
fallback

В продължение на 5 дни знамената на цялата територия на САЩ ще бъдат спуснати наполовина в знак на съпричастност с жертвите. Това нареди американският президент Доналд Тръмп.

Oще по темата

По-рано прокуратурата в щата Тексас обяви, че ще поиска смъртна присъда за стрелеца в търговския център на "Уолмарт" в град Ел Пасо - 21-годишния американски гражданин Патрик Крусиос.

Нападението, при което загинаха 20 души, а други 26 пострадаха, се разглежда като престъпление от омраза и тероризъм.

Смята се, че той е публикувал онлайн манифест, в който обосновава постъпката си с “културната и етническата подмяна на населението поради мигрантското нашествие в Тексас”.

Документът, се състоящ се от четири страници, е публикуван в онлайн форум около 20 минути преди началото на нападението. Властите заявиха, че Крусиос съдейства на разследващите и е заявил, че няма съучастници, предаде Bulgaria ON AIR.

Междувременно жители на Ел Пасо организираха благотворителна акция за даряване на кръв за пострадалите при нападението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

стар проблем

преди 4 години

Подобни убииства може да видите отлично показани по каубойските филми.."Масов убиец обсебва въоръжен човек след няколко малки в бара въоръжения застрелва пианиста и си отива смело.."масовите убиици вече се виждат на постоянно снимащата техника чрез която с е уврежда тежко общата охрана както в магазини така и в училищата..Обсебени от масови убиици провеждат терор срещу Земята в момента като принудиха милиард водачи да облъчват земята денем и нощем с фарове..

18

Хахо

преди 4 години

След този инцидент... тежко и горко на нормалните бели хора в САЩ. Това само ще нахъса SJW откачалките още повече. Ако Юрий Андропов беше жив днес, той щеше да е доволен от случващото се.

17

Вуте

преди 4 години

Е, па нека си се тепат, щом им аресва.

fallback