Снимка: Reuters

Миналия месец Кубрат Пулев взе участие в двучасов семинар за сексуалния тормоз, който му беше наложен от Атлетическата комисия в Калифорния като част от наказанието за целувката с репортерката Джени Равало, известна като Джени Суши. Ръководител на обучителния курс беше Барет Морис, координатор на Университета в Лас Вегас, Невада, съобщи Las Vegas Sun.

Още по темата
По думите на боксьора курсът му е оставил трайно впечатление.

"УНЛВ и Барет Морис ми дадоха възможност да присъствам на семинара, да участвам в отворена дискусия и да се уча. Те преминаха през програмата стъпка по стъпка и ми обясниха всичко. Научих, че има тънка линия, която никога не бива да преминаваме, но аз го направих. Направих грешка и си научих урока", заяви Кобрата.

В допълнение към курса Пулев също научил как да посреща последствията от своите действия.

"Зависи как ще реагираш. Едно от нещата, които Пулев направи след нашата тренировка, беше да напише пост в социалните мрежи, където признава, че е сбъркал и призова феновете си да не се отнасят негативно към репортерката. Това са важни стъпки, след като направиш грешка", обясни Морис.

Пулев призна, че е осъзнал грешката си още в началото.

"Знаех още преди инцидента. Знаех, че е грешка, но го направих, защото бях много развълнуван и щастлив. Все пак това не е извинение за това, което направих. Вече разбирам, че когато съм щастлив и правя нещо такова, на отсрещната страна може да не им е забавно и да не са щастливи", коментира боксьорът.

Мениджърът на българина заяви, че няма конкретен срок за неговото завръщане, но се надява той отново да се бие през есента.

Връщат лиценза на Кобрата за САЩ до дни

По думи на Морис нашенецът е постигнал значителен напредък.

"Сигурен съм, че Пулев никога повече няма да изпадне в подобна ситуация. Мисля, че той си научи урока. Съдя по това къде беше той преди да започнем с тренировките и къде е сега. Той вече признава, че действията му са били неуместни", сподели Морис.

На 3 юли Пулев взе участие в панела на "Жените в журнализма" в кампуса на УНЛВ. На него присъстваха жени репортери, професори и администратори, както и 30 студенти.

Боксьорът заяви, че е научил много от дискусията за сексуално насилие и се надява темата да се разрасне.

"Научих много от това преживяване. Надявам се грешката ми да бъде за пример какво да не правят хората. Това беше голяма грешка и сега хората ще говорят по въпроса", обясни Пулев.

Според Морис случката винаги ще преследва боксьора и той не може да промени миналото, но може да направи промяна за в бъдеще, като стане застъпник на жените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase