Снимка: Reuters
fallback

Земетресение с магнитуд 7 разтърси индонезийския остров Сулавеси, съобщи американският Геофизически институт, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Епицентърът на труса е регистриранна 280 километра южно от провинция Горонтало, на дълбочина от 43 километра, допълва институтът. Засега няма данни за жертви и щети. Според Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център епицентърът е бил в Молукско море, близо до Сулавеси, предаде ТАСС.

Сеизмологичният център оценява магнитуда на 6,8 и съобщава, че епицентърът е бил на 505 километра североизточно от град Макасар, в който живеят около 1,3 милиона души. Трусът е бил на дълбочина 13 километра, допълва центърът, пише БТА.

Индонезийската геофизическа агенция също оценява магнитуда на труса на 6,8, предаде Асошиейтед прес. Според нея е възможно да има цунами след силното земетресение.

Издадено е предупреждения и се препоръчва на хората в някои части на Централно Сулавеси да се евакуират от крайбрежните зони, допълва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 5 години

Прокълнатите почиват или техни близки

3

Анонимен

преди 5 години

Земята е пренаселена и има нужда да изчезнат поне 4-5 милиарда.В миналото природни бедствия се случваха къде ли не, но изведнъж всички решиха, че жертвите ще бъдат 0 в световен мащаб. Няма такова нещо. Трябва да има естествен подбор. Писнани ни от банкеро-обирджийски.

2

House M.D.

преди 5 години

Колко е това по МСК-64 и защо трябва да ни вълнува?

fallback