Снимка: БТА
fallback

Американският президент Доналд Тръмп предприема първи стъпки за прекратяване на пряката помощ за Салвадор, Гватемала и Хондурас, чиито граждани бягат на север и затрудняват работата на разположените по южната граница на САЩ федерални служители, предаде Асошиейтед прес.

Държавният департамент съобщи, че ще работи с Конгреса за преустановяване на плащанията за 2017 г. и 2018 г. за трите централноамерикански държави. Оттам тръгват много от хората, присъединили се към колоните от мигранти, прекосили Мексико към границата със САЩ.

Oще по темата

Президентът Тръмп превърна тези кервани в символ на това, което той нарича опасностите от незаконната имиграция, посочва АП и БТА.

Държавният глава на САЩ се върна и към предишна своя заплаха, която не е изпълнил - да затвори границата с Мексико. В петък той отново обърна внимание върху тази възможност, а вчера засегна въпроса и в Туитър, въпреки предупрежденията, че затворената граница ще предизвика икономическа бъркотия и от двете страни.

Демократите в американския Конгрес изтъкнаха, че спирането на помощта за трите централноамерикански държави допълнително ще увеличи притока на мигранти към САЩ.

Съобщението на Държавния департамент за преустановяване на помощта по заповед на Тръмп съвпадна с вчерашна визита на водещи демократи от Камарата на представителите в Салвадор. Демократите нарекоха тази стъпка на президента "напълно контрапродуктивна".

Тръмп заплаши да затвори южната граница идната седмица, ако мексиканските власти не спрат незабавно всякаква незаконни имиграция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Скептик

преди 5 години

Приятелю, нещо ме пързаляш. България е в група за война с Русия в момента, без нито един повод.. Нещо няма равнопоставеност. Не говорим за САЩ. Май ти си предател.

21

Анонимен

преди 5 години

Между другото направи ли ти впечатление едно нещо.Това е българско сайт но в него думата България почти не се използва за сметка на думите Русия и САЩ.Също така всички откриват някаква тайнствена връзка между паъриотизма и троленето в полза на интересите на Русия и САЩ.Явно без да разбера сме станали я американски щат я губерния и вече в България има само руснаци и американци.Целия форум все едно се пише в САЩ или Русия.За това казах, че на сегашния българин предателството му е в характера.

20

Анонимен

преди 5 години

За което си прав си прав.В Салвадор Хондурас и Гватемала мнозинство са индианците даже са повече от метисите но статистиката не се е променила много съвпада с първите данни който имаш.В Боливия Перу и Парагвай пак индианците са мнозинство според последното преброяване и по-точно 25 процента метиси и мулати 12 процента бели другото е индианци от два различни народа и това си е на испански в сайтовете на правителствата на съответните страни.Все пак метисите и мулатите са смес от бели плюс други.

fallback