Снимка: Reuters
fallback

"Америка е най-великото място на Земята", заяви президентът Доналд Тръмп на връщане в Белия дом снощи от Флорида. Това бе единственият коментар на Тръмп часове след като министерството на правосъдието обяви, че разследването на специалния прокурор Робърт Мълър не е открило доказателства предизборният екип на Тръмп да е заговорничил или съгласувал действията си с Русия, за да повлияе на президентските избори през 2016 г.

Мълър разследваше също дали Тръмп се е опитвал да възпрепятства разследването, но не е дал ясен отговор на този въпрос, припомня БТА.

Oще по темата
Говорител на Белия дом каза, че президентът няма намерение да поиска главният прокурор да започне разследване срещу политическите му опоненти.

Междувременно лидерите на демократите в Конгреса искат да бъде публикуван пълният текст на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър.

"Фактът, че докладът на специалния прокурор Робърт Мълър не оневинява президента по толкова сериозно обвинение като възпрепятстване на правосъдието, показва колко е наложително да бъдат публикувани без никакво отлагане пълният доклад и съпътстващите го документи", заявиха в обща декларация Пелоси и Шумър след като главният прокурор Уилям Бар оповести резюме на заключенията в доклада. "Писмото на Бар поставя толкова въпроси, колкото дава отговори", се казва в декларацията. Според Пелоси и Шумър Уилям Бар не е "неутрален наблюдател" и "не е в позиция да прави обективни оценки".

Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл заяви, че президентът Доналд Тръмп е бил прав за руското разследване. Резюмето на Бар за разследването на Мълър потвърждава позицията на Тръмп, че предизборният му екип не се е опитвал да заговорничи и да съгласува действията си с Русия, за да повлияе на изборите през 2016 г., каза Макконъл, цитиран от Асошиейтед прес. Той предупреди, че усилията на Русия да въздейства на институциите в САЩ "са опасни и смущаващи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Starija hush

преди 5 години

Prav e prezidenta.Blagodarenie na USA videh 41 darzavi po sveta kato turis na po4ivka po krasivite hoteli i plazove.Kogato stane6 amerikanec i po4ne6 da putuva6 po cel svet bez problem 6te razbere6 kolko e velika USA.V bg.kenef do gr.Trun iskaha otkrit list ot miliciqta a za 4uzbina da ne govorim.Plute si tam i ba4kaite za particite bez pari!Az sam O.K.

22

Фърчаща краставица

преди 5 години

Да така казват индианците (МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ) набутани в резервати. Същото твърдят 60 000 убити по улиците на Велика Америка от огнестрелно оръжие всяка година. 50 милиона американци без право на здравеопазване. "Най великото място на....." пеят щастливо напечатаните долари без покритие. Същото казва ВЕНЕЦУЕЛА следващата страна набелязана да плати фалшивият стандарт на "Най Великото" място на Земята. А на Балканите Душаме Урана им и си мечтаем за тъпият им Мики маус

21

Факт!

преди 5 години

Стига дърдори глупости ве немец няма държава Германия е измислена от Бисмарк няма такова куче немец не съществува и езикът им е измислен.

fallback