Снимкa: Reuters
fallback

Председателят на Комисията по правосъдие на американската Камара на представителите Джералд Надлър заяви, че тя ще поиска над 60 души и организации да предоставят документи като част от разследване за възможна злоупотреба с власт и възпрепятстване на правосъдието, извършени от президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Комисията иска да получи документи от министерството на правосъдието, сина на президента Доналд Тръмп младши и финансовия директор на Организацията Тръмп Алън Вайселберг, съобщи Надлър в предаването "Тази седмица" по Ей Би Си.

"Ще започнем разследвания за злоупотреби с власт, корупция и възпрепятстване на правосъдието", заяви конгресменът. "Нашата работа е да защитим върховенството на закона", подчерта той.

Според Надлър е очевидно, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието, но е прекалено рано да се говори за импийчмънт.

"Преди да подложите някого на импийчмънт, трябва да убедите американското общество, че това трябва да се случи", заяви конгресменът. Той посочи като доказателства за възпрепятстване на правосъдието уволнението на бившия директор на ФБР Джеймс Коми, който ръководеше разследване за предполагаемата руска намеса в президентските избори през 2016 г. и възможния сговор между предизборния екип на Тръмп и руските власти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 5 години

Трамп ваш.

20

Тръмп

преди 5 години

Тръмп или ще го свалят с измислен скандал ако е морален, или ще го премахнат като Кенеди.Стената между Мексико и САЩ е "препъни камъче" в имперските интереси на корпорациите.След прословутата му реч в кандидат президентската кампания в Охайо, беше ясно, че е въпрос на време да го премахнат.Тръмп има само един изход да слугува на корпорациите и военно промишлен комплексКаквито и да са били първоначалните цели, той постепенно отстъпва от тях.И Обама беше надежда, а се оказа провал.

19

Waffen SS

преди 5 години

Ако трябва да сме точни Тръмп стабилизира икономически Америка.Но клана Клинтън,проводник на интересите на Националния резерв,изпадат в паника от това.Ако трябва да сме откровени,той е спечелил чрез своите действия и следващия мандат.Предполагам,че ще бъдат предприети различни видове действия,провокации,инсинуации,даже и физическото му отстраняване ,за да не бъде преизбран.Не случайно Тръмп,толкова бързо се прибра от Ханой,Клинтънуви бяха приготвили със свойте помощници поредната,пролет

fallback