fallback

Американският държавен глава Доналд Тръмп заяви, че е възможно да обяви режим на извънредно положение в страната и "съвсем бързо" да построи стена по границата с Мексико.

Тръмп увери, че за това не му е нужно одобрението на Конгреса. При това той не изключи и възможност да се договори с Горната Камара.

Правителството на САЩ частично не работи от 22 декември, т.нар. "shut down", заради което демократите-конгресмени отказват да приемат бюджет, в който да се предвидят и петте милиарда, които президентът иска за строителството на стената с Мексико.

Според журналиста Огнян Дъскарев речта на Тръмп пред американците е била напълно очаквана, но в същото време неочаквани са били цифрите, казани от президента.

"Фактите са, че за последните 2 години 266 хил. незаконни имигранти са били задържани по границата с Мексико. Тези 266 хил. души са извършили 100 хил. нападения срещу американци. Има 30 хил. сексуални нападения от незаконни имигранти, 4000 американци са убити от имигранти. Всяка седмица умират 300 американци от наркотици, внасяни от мексиканската граница. Около 70 хил. души са умрели от наркотици през 2017 година", допълни експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Тръмп иска 5,7 млрд. долара, които трябва да бъдат отпуснати от Долната Камара.

"Тук проличава доста голямото лицемерие на американската левица. 2019 година, когато Обама беше президент, Горната и Долната Камара гласуваха за стена в Мексико. Сега обаче се гласува "против", защото Тръмп иска стената", сигурен е журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Вуте

преди 5 години

Ще имат 2 милиарда от нас, другите ще ги съберат от подобни балъци.

13

Анонимен

преди 5 години

Ама тези са като Бъгс Бъни, копат дупчици на всякъде, за какъв чееп ще е стената .

12

Анонимен

преди 5 години

Турското емигрантче в Чикаго-Яястреба и велик трокаджия е запознат добре как се влиза в САЩ!

fallback