Снимка: архив, Reuters
fallback

Мнозинството американци заявяват, че им е омръзнало от политически коректни изказвания, които ограничават свободата на словото, показва допитване, цитирано от Франс прес.

Според изследването, проведено от института Марист за радио Ен Пи Ар и телевизия Пи Би Ес, 52 процента от анкетираните не искат САЩ да стават по-политически коректни и изразяват недоволство, че не могат да се изказват свободно по множество теми.

Това мнение споделят 76 процента от запитаните републиканци и 53 процента от независимите избиратели. За сметка на това мнозинството демократи (55 процента) искат повече тактичност при изразяването на мнения.

Директорът на института Марист Лий Мирингоф заяви, че резултатите от тази анкета са предупреждение към демократите, които от януари поемат контрола на Камарата на представителите, спечелен на междинните избори през ноември с подкрепата на независимите избиратели.

Тази поддръжка може да отслабне, ако прогресисткото крило на Демократическата партия превърне културната тактичност в основна тема за президентските избори през 2020 г., пише БТА.

"Ако Демократическата партия се вслуша в избирателите си по този въпрос, независимите избиратели може да се разколебаят в подкрепата си за нея", каза Мирингоф за радио Ен Пи Ар.

Мнозинството от запитаните - 70 процента - смята, че равнището на учтивост сред управляващите кръгове във Вашингтон е спаднало след избирането на Доналд Тръмп за президент през ноември 2016 г.

Повечето демократи (67 процента) обвиняват президента за това влошаване в общуването, докато 58 процента от републиканците обвиняват медиите, както прави и самият Тръмп, който редовно критикува "фалшивите новини".
Допитването е проведено сред 1075 души между 28 ноември и 4 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

'Бая народ е по затворите в Щатите поради политическа некоректност....До колкото знам, нито един. В САЩ даже и Ку-Клукс-Клан още си съществува като легална организация и редовно демонстрира. Да не говорим за секти като Уестбъро с Бог мрази гейовете и байбъл белта като цяло.

13

Vive la France

преди 5 години

А на света му омръзна от капризите на САЩ. Спрете да се месите в работите на чужди държави и оставете ЕС намира.

12

Трансатлснтически

преди 5 години

"Влошаване на общуването" ха ха ха. Ами те владеят медиите, които плюят, а иначе са чисти в общуването.

fallback