Снимка: Reuters
fallback

Стотици мигранти от Централна Америка щурмуваха и се опитаха да прекосят границата със САЩ при Тихуана в северозападната част на Мексико. Американски граничари използваха сълзотворен газ срещу тях, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Мигрантите, приближаващи границата на САЩ, бяха посрещнати с облак сълзотворен газ, след като някои от тях се опитаха да преминат бариерата. В настъпилата паника са се разнесли писъци на деца.

Повечето от щурмуващите са били мъже, а броят им е около 500 души.

Първоначално те участвали в мирна демонстрация край границата, но след това се насочили към металната бариера и я прескочили, за да се опитат да преминат в американска територия.

Американската гранична охрана затвори напълно граничните пунктове за овладяване на ситуацията.

Мексико ще депортира незабавно мигрантите от групатa. Според министерството na външните работи в Мексико, властите са овладели протеста на граничния пункт между Тихуана и Сан Диего и въпреки голямото напрежение в този район няма да изпратят военни, за да контролират близо 7400 мигранти, струпали се на мексиканско-американската граница в района на градовете Тихуана и Мехикали.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 5 години

Мигрантите били организирани от леви партии!? Ми що дирят в САЩ? Да отиват в някой соц рай като Куба, Венецуела или Северна Корея.

67

От Сащ

преди 5 години

Живея в САЩ и преди 2 дни Тръмп активизира армията и лично даде заповед да се стреля ако е нужно по всички новини го дадоха сами проверете в нета ако не вярвате

66

Един от Дивия Запад

преди 5 години

Братушките нямат сълзотворен газ.Щяха да разплачат Скрипал.

fallback