Снимка: Reuters
fallback

Администрацията на Доналд Тръмп призова и други страни да окажат натиск на Иран заради намесата му в конфликти в Близкия изток.

В изявление на Белия дом се критикуват иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция, че "влага ресурси в износ на дестабилизиращо влияние из целия Близък изток, докато иранците са жертва на слаба икономика".

Oще по темата

Революционните гвардейци са обвинени, че са изстреляли ракети по Израел тази седмица и че подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси са изстреляли балистична ракета по Саудитска Арабия.

"Тези действия са ново доказателство, че безразсъдното поведение на Иран е сериозна заплаха за регионалния мир и стабилност. Време е отговорните държави да окажат натиск на Иран да промени това опасно поведение", се казва в изявлението, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Израел реагира на ракетния обстрел с въздушни удари, които според него са поразили почти всички ирански обекти в Сирия. Според Израел ракетният обстрел е бил дело на елитната Бригада Ал Кудс от Корпуса на гвардейците на ислямската революция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

САЩ РАБОТЯТ ЗА РУСИЯ

преди 5 години

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГО ПРИТИСКАТ (ИРАН), ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ВДИГА ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА.

26

Анонимен

преди 5 години

Готови сме. Само да кажат от коя страна да го притиснем. Отгоре, отдолу, отляво отдясно?

25

И пак Истината!

преди 5 години

Разберете - джихадистите са Безстрашни - превъзхождат ни в Боя/ а ние българоците не сме Воювали от 1945г./ Нека си признаем че сме мирновременни мърди и тогава да си търсим Съюзниците...

fallback