Снимка: архив, Reuters
fallback

Американският президент Доналд Тръмп все още иска войските на САЩ да напуснат Сирия, заяви Белият дом, цитиран от Ройтерс и ДПА.

Oще по темата

Изявлението беше направено, след като френският президент Еманюел Макрон каза, че е убедил Тръмп да запази американското военно присъствие в Сирия.

"Мисията на САЩ не се е променила - президентът даде ясно да се разбере, че иска американските сили да се приберат у дома, колкото е възможно по-бързо", заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

"Ние сме решени напълно да смажем ИДИЛ и да създадем условията, които ще предотвратят завръщането на тази организация. Освен това очакваме регионалните ни съюзници и партньори да поемат по-голяма отговорност - както във военно, така и във финансово отношение, за да бъде гарантирана сигурността в региона", каза тя.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 6 години

Идил защо не ги е страх от щатите а едва когато русите ги забомбиха и взеха да се разпадат.

22

Starija hush

преди 6 години

Ne e got za kozinata.Ako USA napusne Siria vednaga na tehno mesto idva Iran i Kitai i zivota stava mnogo opasen za Izrael.A te sa ni nai vernoto ku4e v tozi raion.Zatova trebva da si gi pazime.

21

Пасъм Ябе

преди 6 години

Много ме радва руската официална позиция да се правят на дръж-ми-шапката и победители, когато са с разбит нос и затънали до уши в калта. Ще ви разочаровам, но никой никъде не казва, че американските войски ще напуснат Сирия. Казват само, че имат такова желание. Огромно желание, неистово, но... Има още работа за вършене. И всички "анализатори", които стъпват на тая теза - американците бягат, жестоко ще се ухапят.

fallback