Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърди, че е отклонил оферта на американското списание "Тайм" да го обяви за втора поредна година за личност годината, предадоха световните агенции.

Очевидно Тръмп е бил обиден, че списанието е поставило някои условия, отбелязва Франс прес.

"Списание "Тайм" се свърза с мен, за да каже, че вероятно ще бъда посочен за мъж (личност) на годината, като миналата година, но трябваше да дам съгласието си за интервю и фотосесия. Казах, че вероятно това не е достатъчно и отказах. Мерси все пак!", написа американският президент в Twitter.

Сп. "Тайм" всяка година определя личност на годината, която е белязала най-силно отминалите 12 месеца, било то за добро или за лошо. Тръмп бе личност на 2016 г. и тогава бе представен като "Президент на разделените американски щати".

Миналия юни в редица голф клубове на милиардера се появи фалшива корица на изданието със снимка на Тръмп на нея.

"Тайм" обявява личност на годината от 1927 г. Победителят се избира от редакцията на изданието, като се взима предвид и гласуване на читателите. Личността на 2017 г. ще бъде обявена на 6 декември.

По повод написаното от Тръмп в Туитър сп. "Тайм" пише също в Twitter: "Президентът греши за нашия начин да избираме личност на годината. Списанието не коментира избора си преди публикуването му, което е на 6 декември", предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

ж

преди 6 години

До :)Кой ти плаща бе ***?Търси работа-не може да има толкова прости работодатело като твойте.

8

Анонимен

преди 6 години

До :)Дали всичко това може да се направи за една година? Как мислиш?За подобен коментар е необходимо поне малко познаване на политика и икономика, акто науки!

7

:)

преди 6 години

Тръмп е пълен ***. Няма нищо велико в позьорските му опити да влияе на световната политическа сцена. Загуби жестоко в Сирия, Китай го прегази за Тихоокеанското споразумение, където останалите страни се разбраха БЕЗ САЩ, загуби доминацията на долара в международните сделки - Турция и Русия търгуват БЕЗ долари, така смятат да направят и арабските страни. САЩ не е била в по-неизгодна позиция от много време насам.

fallback