Снимка: БТА
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази убедеността си, че има решение на кризата със Северна Корея на двустранна среща с китайския президент Си Цзинпин в Пекин, предаде ДПА.

"Вярвам, че има решение на това, както и Вие", каза Тръмп на Си, имайки предвид КНДР.
САЩ и Китай могат заедно да решат световните проблеми "за много, много години напред", заяви Тръмп.
"Вярвам, че можем да решим повечето от тях, а вероятно и всичките", добави той.

Си Цзинпин каза на Доналд Тръмп, че сътрудничеството между двете страни е "единственият правилен избор" и че отношенията между Китай и САЩ са навлезли в нова историческа начална точка, предаде Асошиейтед прес.

"Смятаме, че китайско-американските отношения са важни за благосъстоянието на народите на двете страни, както и за мира, благоденствието и стабилността на света", заяви китайският президент.

Си заяви, че Китай е ангажиран да работи със САЩ за Северна Корея, Афганистан и по други международни проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

NE VIJDAM KAKAV E PROBLEMA SAS SEVERNA KOREA NEKA IMAT JADRENNO ORAJIE USA IZRAEL UK FRANZIA SASHO IMAT KOREA NE NAPADA NIKOI TOVA E ZA OTBRANITELNI ZELI KOREA NE VKARVA BEJANZI V EVROPA ABE S TEZ USA ZIONISTI SEKTANTI S TIAXNATA AGRESIVNA I NASILSTVENNA POLITIKA

29

Анонимен

преди 6 години

Най-важната среща Тръмпела е оставил за накрая. На 10.11.2017 г ще моли Президента на РФ за помощ в проблема със СК, като му обещае да му върне Украйна. За Сирия нама какво да говорят. В Сирия Русия удържа убедителна победа над неявно подкрепяните от фащ джихадисти. Предстои продължаване на борбата с явно подкрепяните СДС и кюрдски сепаратисти.

28

Феодализъмливластва?

преди 6 години

Да, 30, днес на власт са бездуховността и безпросветността. Най-трагичната заблуда, в която живет съвремениците ни е, че съществуват в условията на демократично общество. Но истината е друга и е на повърхността. В така наречените демократични, цивилизовани страни властват жестоки кланово-корпоративни затворени, олигархични групи по интереси, а народите участват в демократично-избирателен фарс.Имам подозрения, че това е феодализъм.

fallback