Снимка: Reuters
fallback

Новият президент Доналд Тръмп отвърна на протестиращите срещу него от профила си в Туитър.

Той попита недоволните участници в масовите протести срещу него защо не са отишли да гласуват на президентските избори на 8 ноември, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Гледах демонстрациите вчера, но все си мисля, че нашите избори току-що минаха", написа Тръмп в Туитър и попита: "Защо тези хора не гласуваха?"

Според него знаменитостите, които се включиха в протестите, всъщност са навредили на тази кауза.

Над 2 милиона души, предимно жени, се включиха вчера в Походите на жените в САЩ, организирани в защита на гражданските права и в знак на протест срещу Тръмп, отбелязва Франс прес.

На акцията в столицата Вашингтон взеха думата няколко знаменитости - режисьорът Майкъл Мур, актрисите Америка Ферара и Скарлет Йохансон, певиците Алиша Кийс и Мадона.

Демонстрации срещу Тръмп имаше и в цял свят.

По повод реакцията на новия президент на САЩ, че участниците в протестите явно не били гласували, Асошиейтед прес отбелязва, че това е малко вероятно и припомня, че Тръмп е получил мнозинство в избирателната колегия, но неговата съперничка Хилари Клинтън всъщност е спечелила народния вот с разлика от близо 3 милиона гласа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

boyko.uzunov

преди 7 години

Същите,същите дето лочат от лапите на Сорос!!

85

Бай Рашо

преди 7 години

Май и в богатия Запад са се оформили платени агитки,като тези които създаде Цветанов у нас, които срещу15 лева на ръка и 2-литрова бутилка бира "Ариана", даотидат и протестират срещу този когото му . . . покажат !

84

..

преди 7 години

Ама тия какво искат бре??? Нали за теа пищят, ме са демократична свободна държава.. ее.. избрахте си го брее??? Не съм гласувал аз вие си го избрахте!!! Край!!! А и отделно тия, където пищят сега къде бяха преди да го изберът??? Човека си е президент избран с ппвече от Хилъри и тва е

fallback