Снимка: Reuters

Полицията в Ню Йорк съобщи, че издирва 28-годишен мъж за разпит във връзка с вчерашната експлозия, предаде Асошиейтед прес.

Издирваният мъж е натурализиран афганистанец на име Ахмад Хан Рахами. Властите са изпратили предупредително съобщение до мобилните телефони на милиони жители на Ню Йорк, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

"Искам да е ясно, че това лице може да е въоръжено и опасно. Всеки, който го види, трябва незабавно да позвъни на 911", каза тази сутрин кметът Бил де Блазио.

Още по темата

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, който вчера заяви, че атаката не изглежда да е свързана с международен тероризъм, съобщи днес за нови доказателства, които подсказват обратното.

Няма да се изненадам, ако се окаже, че има чуждестранна връзка със станалото, каза Куомо в ефира на Си Ен Ен.

Полицията е разпространила описание на заподозрения с посочени ръст, тегло, цвят на косата и очите. Рахами е роден на 23 януари 1988 г. в Афганистан. Последният му известен на властите адрес е бил в град Елизабет, щата Ню Джърси.

Часове преди да бъде оповестено името му, полицията откри пет взривни устройства край железопътна гара в Елизабет, едно от които гръмна, докато екип от сапьори го обезвреждаше с робот. Призори полицаи и агенти на ФБР с кучета претърсиха жилищен квартал в Елизабет.

Властите се опитват да установят дали има връзка между взривните устройства, намерени през уикенда в двата щата. Двадесет и девет души бяха ранени при експлозията на едно от тях в кв. "Челси" в Манхатън.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase