Снимка: Twitter

Сапьорският отдел на полицията на Ню Йорк безопасно отстрани подозрителното устройство, което бе намерено на четири преки от мястото на експлозията в Манхатън, в която са ранени 29 души, предаде Асошиейтед прес.

Устройството представлява тенджера под налягане, свързана с жици и мобилен телефон и поставена в пластмасова торба. То ще бъде занесено на полицейския полигон в Бронкс.

Още по темата

Тенджери под налягане, пълни с експлозиви и задействани с часовникови механизми, бяха използвани от двама братя в щата Масачузетс при бомбените нападения срещу Бостънския маратон през 2013 г., в които бяха убити трима души, а над 260 бяха ранени, припомня Ройтерс.

Експлозията в Манхатън се разследва. Засега няма данни да става дума за терористична проява, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио.

Повечето пострадали при експлозията са с леки наранявания от охлузвания и натъртвания, един човек е със сериозна прободна рана. Не се е наложило районът да се евакуира.

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп побърза да обяви, че "в Ню Йорк е гръмнала бомба", но в официалните изявления на властите и полицията на града засега се говори единствено за умишлена експлозия с неустановен произход.

По-рано пожелал анонимност източник от правоохранителните органи заяви, че експлозията е дошла от сандъче за инструменти, поставено пред жилищна сграда за незрящи хора, отбелязва АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase