Снимка: архив, Reuters
fallback

Примирието, обявено в Сирия, е било нарушено 199 пъти, откакто влезе в сила преди пет дни. Това заяви днес първият заместник-началник на Главното оперативно управление на генералния щаб на руските въоръжени сили ген. Виктор Познихир, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Съединените щати и така наречените умерени (бунтовнически) групи под техен контрол не изпълниха нито едно от задълженията си според женевските договорености", каза Познихир, цитиран и от ТАСС. 

Oще по темата

"Ако САЩ не предприемат стъпките, необходими за изпълнение на задълженията си по споразумението от 9 септември, то тогава цялата отговорност за всеки срив на примирието в Сирия ще падне върху тях", добави той.

След пети ден на примирие констатираме, че само руската и сирийската страна изпълняват напълно поетите ангажименти. По собствена инициатива Русия продължи с 48 часа режима на прекратяване на бойните действия, а вчера той бе продължен с още 72 часа, посочи генералът на брифинг в Националния център за управление на отбраната на Русия.

Полковник Сергей Копицин, представител на руския Център по примирието в Сирия, съобщи пред журналистите, че за изминалото денонощие бунтовници са обстрелвали жилищни квартали и позиции на сирийските правителствени войски в Алепо 26 пъти. По думите му сред мишените са били и райони около газов завод и ферми.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Трол до трола

преди 7 години

Това май е станало на този форум тази вечер. Момчета, излезте да пиете по една бира, че май е последната хубава вечер... От утре времето се разваля.

22

Анонимен

преди 7 години

След амерския удар ИД атакуваха , а казват в УСА били християни - Ха "християни" помагащи на главорези на малолетни !"США-лидер исламских террористов, а так же украинских нацистов." ПО-ТОЧНО не може да се каже.

21

Питагор

преди 7 години

САЩ= Ислямска държава=Ал Кайда=износ на терор!Няма спор.

fallback