Снимка: архив Reuters

Кандидатката на демократите за Белия дом Хилари Клинтън си тръгна по-рано от възпоменателната церемония за жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г., след като почувства неразположение, съобщиха американски медии, цитирани от Франс прес.

Бившата първа дама била откарана в нюйоркския апартамент на дъщеря си Челси и сега се чувства много по-добре, посочиха телевизии CNN и MSNBC, цитирайки комюнике на щаба на Клинтън.

Според източници на телевизия "Fox News", цитирани от ТАСС, на път към минивана си на тръгване от церемонията Клинтън изглежда изгубила съзнание и се наложило хора от охраната й да й помогнат.

САЩ почетоха с минута мълчание паметта на жертвите на терористичните нападения преди 15 години, когато екстремисти отвлякоха пътнически самолети и ги разбиха в Световния търговски център и в сградата на Пентагона, предаде ДПА.

Семействата на загиналите се събраха в Ню Йорк и на други места в страната, за да отбележат годишнината с възпоменателна церемония, превърнала се в традиция.
Минутата мълчание беше отбелязана в 8.46 часа - часът, когато първият отвлечен самолет се вряза в Северната кула на Световния търговски център.

Имената на 2977-е жертви ще бъдат изчетени на основната възпоменателна служба на Националния мемориал и музей на 11 септември в Ню Йорк.

Над 23 милиона души са посетили мемориала от откриването му през септември 2011 година, а музеят е посрещнал над 4 милиона посетители от отварянето си през май 2014 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase