Снимка: Reuters

Комунистическа група от Чикаго заяви, че част от нейните членове са отишли в Милуоки, за да "подкрепят революцията" в северния американски град след убийството на чернокож от полицай в събота, предаде Асошиейтед прес.

По-рано началникът на полицията в Милуоки Ед Флин обвини представители на Революционната комунистическа партия, че са дошли в града и са започнали да създават проблеми в неделя.

Още по темата

В отговор един от основателите на групата Карл Дикс каза, че някои нейни членове са отишли в Милуоки. Никой от тях не отиде, за да предизвиква безредици, увери в същото време Дикс и подчерта, че истинският проблем е насилието от страна на полицаи.

Междувременно властите в Милуоки въведоха комендантски час след поредните масови безредици миналата нощ, предизвикани от убийството на афроамериканец от полицай, предаде Асошиейтед прес.

Кметът Том Барет съобщи, че мярката е необходима, за да не бъдат допускани на първо място непълнолетни по улиците в нощните часове. "Родители, кажете на децата си да не излизат след 22 ч.", написа Барет в Тwitter.

Началникът на полицията Ед Флинт съобщи, че за нарушаване на обществения ред са били задържани 14 участници в уличните безредици - 11 мъже и три жени. Флинт каза също, че 18-годишен младеж е получил огнестрелна рана в областта на шията. Той е настанен в болница без опасност за живота.

В събота полицай от Милуоки застреля 23-годишен въоръжен афроамериканец с богато криминално досие. Полицаят, който също е чернокож, е временно отстранен от работа заради разследването. След убийството в града избухнаха безредици. Властите дори бяха принудени да приведат в готовност Националната гвардия, за да се намеси в случай на необходимост, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase