Снимка: БТА
fallback

Свободата не е нещо, което просто се случва, а трябва да бъде грижливо отглеждана и защитавана всеки ден, обяви президентът на САЩ Барак Обама в своя реч по случай 4 юли, предаде Асошиейтед прес.

“Важно е хората да не забравят какво "чудо" е Америка и какви щастливци са, че други хора преди поколения са грабнали оръжията, за да извоюват независимостта на страната”, заяви той.

Обама говори пред няколкото стотици хора, събрали се в Източната стая на Белия дом, след като заради дъжда бе отменено барбекюто, организирано по традиция на 4 юли от президента на Южната поляна на Белия дом за хиляди американски военнослужещи, ветерани и семействата им.

На 4 юли е родена и по-голямата дъщеря на президента - Малиа, която стана на 18 години. Обама пръв запя "Честит рожден ден!" и каза, че "това е работата на бащата - да поставя в неловко положение дъщеря си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

до #50

преди 7 години

4 юли пак ще се празнува - на този ден "военния министър"(?) обяви приемането на закона срещу тероризма.Така съвсем "свободно",ще празнуваме "денят на свободата" в един ден с хамериканския национален(!) празник!Юруш овсе към свободата!

42

Анонимен

преди 7 години

В името на свободата ще ви натикаме в затворите,за да разберете най-после,какво е свобода!Така "мисли" нобеловия лауреат за мир Обонго Обонго.

41

Анонимен

преди 7 години

Чудесата не свършват.След като президент стана един който е с тъмен загар и се казва Барак Хюсеин ,сега може президент да стане жена на преклонна възраст, по свирепа и военнолюбива от всички предшественици мъже.

fallback