Снимка: YouTube
fallback

30-годишният Еди Джъстис изпратил серия ужасяващи съобщения на майка си от тоалетната на клуба в Орландо, където бил затворен като заложник заедно с още няколко човека, информира BBC.

В гей клуб "Пулс" 29-годишният Омар Матийн уби 50 души и рани 53-ма.

Oще по темата

Мамо, обичам те! Това е текстът на първото съобщение, което майката Мина получава от сина си в 2:06 през нощта. Следват серия от SMS-и, всяко по-ужасяващо от предишното: "В клуба има стрелба", "Заложник съм в тоалетната", "Звънни в полицията".

Мина веднага започва да пише на момчето си, но Еди дълго време не отговаря. Звъни на мобилния му, отново без успех. В 02:39 той най-сетне пише: "Той идва. Ще умра."

След като вече е уведомила полицията Мина пита Еди в коя тоалетна точно се намира и дали някой е ранен. "Да, много са", отговаря младият мъж. След това го пита дали стрелецът е в тоалетната при тях. В 2:50 получава отговор: "Той е страшилище".

Следващите часове Мина Джъстис прекарва в специалната зона за близки на пострадалите от клуб "Пулс". Лошото предчувствие не я напуска през цялото време.

В ранните часове в понеделник полицията й съобщава, че синът й Еди е мъртъв.

Между ужаса и отчаяната надежда живеят в последното денонощие десетки семейства в Орландо. Те все още не знаят каква е съдбата на близките им. Досега полицията съобщи имената едва на 15 от жертвите, които са били идентифицирани.

В клуба е имало близо 300 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Smile

преди 7 години

До АнонименЗащо не опиташ ти да пишеш при същите условия.Умник

59

72,

преди 7 години

Едно време казваха: "Чукча писатель, чукча не читатель!"Хайде да си погледнеш телефона, едва ли всичките ти писания през него са образец на грамотността и правописа. А ако си и на зор, в смисъл някой се кани да ти хвърли един бой например и се запътва към теб запретвайки ръкави, едва ли ще ти е до спомените от часовете по език и литература. А тук става дума за нещо доста по-страшно от един кютек, и момъкът го е осъзнал. Дано никога не попаднеш в подобна ситуация!

58

Анонимен

преди 7 години

Изчетох повечето мнения и се чудя, някой от вас разбира ли английски? Който ми направи разбор на изречението I'm tell, I'm bathroom, ще му кажа евала. По всичко личи, че има изключително неграмотни хора и по английски език в Америка.

fallback