Снимка: Twitter
fallback

Около 20 души са били убити при атаката в нощен гей клуб в Орландо, Флорида, предадоха световните агенции, като се позоваха на началника на полицията в югоизточния американски град Джон Мина. 42 ранени са били откарани в болница, съобщава БТА.

Нападателят е бил убит от полицията. Общо девет полицаи са влезли в престрелка с убиеца. Един от тях е бил ранен в окото, но състоянието му не е сериозно.

Oще по темата

Стрелецът, който не е от Орландо, е бил открит мъртъв с две огнестрелни оръжия и взривно устройство.

Говорител на Федералното бюро за разследване (ФБР) определи атаката като терористичен акт, предаде Асошиейтед прес. Властите се опитват да установят дали става въпрос за домашен или международен тероризъм и дали нападателят е действал сам.

Полицията заяви, че "множество“ хора са били убити, когато специалните части са влезли да освободят заложниците от стрелец в нощен гей-клуб в Орландо, Флорида, предава AFP, цитирана от "Фокус".

"Това се превърна в заложническа ситуация“, заяви шефа на полицията в града Джон Мина. "Около 5 часа тази сутрин бе взето решението да бъдат спасени заложниците, останали в клуба".

Нападателят може да е бил ислямист, допусна цитираният говорител на ФБР, цитиран от Франс прес.

Мъжът разменил изстрели със служител на нощния клуб, след което влязъл вътре около 2 ч. сутринта (9 ч. българско време) и влез заложници. След около три часа екип на специалните части нахлул в заведението. Нападателят бил убит в завързалата се престрелка.

Според очевидец стрелбата избухнала в два през нощта местно време. Той каза, че е чул около 40 изстрела.

По-рано полицията съобщи, че е извършила контролирана експлозия пред клуба.

На Facebook страницата на нощния клуб беше публикуван пост - "Всички да излязат и да не спират да бягат".

Аматьорски кадри показват как се оказва първа помощ на пострадалите. Мъж, който твърди, че е бил в заведението, когато стрелбата започва, разказва в социалните мрежи, че хората са крещели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 7 години

Вожда се че американските специални части са проявили завиден професионализъм. Застреляли са 30-40 невинни хора докато застрелят престъпника. Те и руските специални части са калпави но американските направо къртят мивки. А може пък нарочно да са ги застреляли, че сега им сее паднало да изчистят безнаказано малко обратни.

30

Валентин

преди 7 години

"Религия на мира" - 500г клане в България, а сега ни готвят повторение на историята в осъвременен вариант.

29

Анонимен

преди 7 години

Да застреляш 42ма заложника и то при положение че влизат спец частите.., много трениран боец трябва да си. Повечето жертви сигурно са свалени от приятелски огън, да не говорим че има още толкова ранени ???

fallback