Снимка: Reuters
fallback

Изтребител F-16 от състава на демонстрационната ескадрила на ВВС на САЩ  Thunderbirds се разби южно от град Колорадо Спринг в щата Калифорния.

Инцидентът е станал след тържественото прелитане на ескадрилата по случай завършването на възпитаниците на местната военна академия.

Пред кадетите е говорил американският президент Барак Обама, посочва Асошиейтед прес, цитирана от ТАСС.

Пилотът е катапултирал, съобщи за АП говорителят на американските ВВС.

Малко по-късно пилотът на изтребителя се е срещнал с Обама във военна база в щата Колорадо. Президентът е стиснал ръката на летеца, като му е благодарил за службата, съобщи пресслужбата на Белия дом. Държавният глава е благодарил и на спасителите за оперативната помощ на пострадалия летец.

Малко по-късно изтребител F-18 от групата самолети за висш пилотаж Blue Angels се разби в района на летище в щата Тенеси. Пилотът е загинал. Това съобщи Fox News, като се позова на говорител на ВМФ на САЩ.

Катастрофата е станала по време на тренировъчен полет в рамките на подготовката за авиосалон тази събота в град Смирна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Боби

преди 8 години

До Анонимен 140Ано Умни - КАКВО ОЗНАЧАВА АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯИзбираш посока и натискаш *** на ускорителя. Как спираш - натискаш спирачка - реално не се освобождава от скорост докато не стигнеш примерно 5км/ч - Само че това е всичко друго но не аварийно спиране. За аварийно спиране трябва да изключиш принудително от скорост да натиснеш спирачки докрай и ако има еквивалент на ръчна спирачка ... и нея да я дръпнеш.Очевидно всичко може да се автоматизира с един бутон. Натискаш и СТОП.

104

Теги

преди 8 години

Президентът е стиснал ръката на летеца, като му е благодарил за службатаПилота никога вече няма да лети дори на Витлов.

103

Анонимен

преди 8 години

Пилота е бил дрогиран. Ако беше нормален, щеше да се разбие върху Барака...

fallback