Джо Байдън и Хънтър Байдън. Снимка: БТА
fallback

Синът на американския вицепрезидент Джо Байдън Хънтър Байдън е бил освободен от резерва на военноморските сили, след като е дал положителна проба за кокаин, съобщава в. "Уолстрийт джърнъл", като цитира запознати със случая източници.

Хънтър Байдън, който е на 44 години, решил сравнително късно да гради военна кариера. През май 2013 г. той бил произведен в младши офицер и разпределен в отдел за връзки с обществеността на военноморските сили, посочва изданието.

През юни миналата година обаче му била направена проверка за наркотици, която показала положителен резултат за кокаин, и през февруари 2014 г. той бил освободен от служба.

Говорител на военноморските сили потвърди, че Байдън е бил освободен от служба, но отказа да даде подробности защо е станало това, придържайки се към разпоредбите за поверителност.

Байдън, който е юрист по образование и в момента заема ръководна длъжност в инвестиционна компания, направи изявление, в което потвърди, че е бил освободен от флота и изрази съжаление за своите действия, довели до тази ситуация.

Канцеларията на вицепрезидента отказа да коментира случая.

Братът на Хънтър Байдън Бо Байдън е служил в армията и има военен опит от Ирак, а Джо Байдън и съпругата му Джил редовно изразяват гордостта си от това, че са военно семейство, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 31Друже, ти очевидно си по-възрастен, служил си когато за дрога дори не се говореше. И аз съм служил по това време и си беше точно така, особено в 3-та Армия. Никаква шега и здрава служба.

26

Анонимен

преди 9 години

Трева в казарма на БНА не е имало никога. Пиеше се, но за 5 минути след тревога батальонът се изнасяше на позиции. Да не говорим, че когато даваха наряд новобранците, пиле не можеше да превръкне. Пазеха изрядно службата. Аз като новобранец си спомням как офицери се прибираха по късно през вечерта, аз не ги познах, по устав - "Стой, не мърдай!", патронът в калашника издрънчава и хората замръзват. Какви треви, какви дроги...

25

Анонимен

преди 9 години

До АнонименDA VIARNO E :DROGATA PREDOSTAVIA UDOVOLSTVIE-VOINATA SMART,NA KOIATO TE IZPRASHTAT POLITIZITE.

fallback